Foto: TT

Polisen bekräftar: Den döde är HA-medlem

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar nu att det är en fullvärdig medlem i Hells Angels som hittats död på Sjöstad i Karlstad.

Den man som hittades död vid Hells Angels lokaler på Sjöstad i Karlstad under tisdagskvällen var en 48-årig fullvärdig Hells Angelsmedlem. Mannen misstänks ha blivit mördad.

– Jag kan bekräfta att det är en Hells Angelsmedlem som är avliden, säger polisens kommunikatör Christina Hallin.

Hells Angels-mordet i Karlstad

Det var vid 18.30 på tisdagskvällen som polisen fick ta emot ett samtal från vittnen som hade passerat adressen i stadsdelen Sjöstad i utkanten av centrala Karlstad, där Hells Angels uppges ha sina nya klubblokaler. Vittnena ska då ha sett hur en man släpats och blivit slagen. När polisen kom till platsen hittades en död man inne på tomten.

Ingen gripen

Vid 18-tiden på onsdagen hade polisens kommunikatör inga uppgifter om att någon skulle ha gripts. Hon ville inte heller säga något mer om vad som kan ha legat bakom det misstänkta mordet.

– Jag kan inte kommentera mer i nuläget. Utredningen är såpass färsk att det kommer att krävas ett antal förhör innan vi kan gå vidare med information, säger Christina Hallin.

LÄS MER: Ännu ingen gripen för misstänkta mordet

Den döde HA-medlemmen dömdes för några år sedan till ett flerårigt fängelsestraff efter en knivmisshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hells Angels-mordet i Karlstad

Mer i ämnet