Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Om tisdagens morddom, där två personer inom Hells Angels i Karlstad dömdes till livstids fängelse, vinner laga kraft kommer klubben förmodligen att behöva nyrekrytera. – Deras roll i klubben gör att någon måste ta över för att dra in pengar, säger kommissarie Peter Sjösten. Foto: SVT

Polisen efter HA-morddomen: ”Nyrekrytering väntar”

Publicerad
Om gårdagens morddom, där två personer inom Hells Angels i Karlstad dömdes till livstids fängelse, vinner laga kraft kommer klubben förmodligen att behöva nyrekrytera. Det säger i dag en av dom poliser i region Bergslagen som jobbar med MC-relaterad brottslighet.
– Deras roll i klubben gör att någon måste ta över för att dra in pengar, säger kommissarie Peter Sjösten.

Hovrätten slog i går fast att de två männen gjort sig skyldiga till mord på den tidigare klubbkamraten. 34-åringen och 35-åringen dömdes till livstids fängelse.

– Det innebär att en fullvärdig medlem i HA i Karlstad kommer att vara borta en tid, liksom en prospect som står på tillväxt för att bli fullvärdig medlem. Och deras roll i klubben gör att någon måste ta över för att dra in pengar till klubben, säger Peter Sjösten.

Åtta fullvärdiga medlemmar i Karlstad

Enligt vad polisen vet består HA-klubben i Karlstad av åtta fullvärdiga medlemmar. Dessutom finns en så kallad prospect och en eller ett par ”hang arounds”. Men enligt Peter Sjösten kommer klubben sannolikt behöva förstärka med fler medlemmar, förutom ersättare för de nu dömda, inom de närmaste åren.

– Merparten av medlemmarna börjar bli ålderstigna och jag tror att det är svårare att hålla på med brottslighet när man blir äldre, säger han.

I klippet ovan berättar Peter Sjösten mer om HA-klubben i Karlstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels-mordet i Karlstad

Mer i ämnet