Anders von Wachenfeldt är kommunpolis i Karlstad. Foto: SVT

Polisen om droghandeln på Kronoparken: Verkar ha blivit aggressivare

Uppdaterad
Publicerad

Våld, hot och trakasserier i samband med narkotikaförsäljning. Insparks-firande universitetsstudenter har vittnat om en växande otrygghet på campus-området på Kronoparken i Karlstad den senaste tiden. Polisen tycker sig nu se en mer aggressiv droghandel.

– Kanske är man mer desperat att få sålt, säger kommunpolisen Anders Stridsberg.

Drogförsäljningen på Kronoparken är knappast något nytt för polisen. Däremot finns indikationer på att säljarna nu använder mer aggressiva metoder för att få ut knarket.

Enligt kommunpolisen Anders Stridsberg har man hört från studenter att det förekommer hot om man inte vill köpa narkotika.

– Svårt att säga vad det beror på, men kanske att man är mer desperat att få sålt eller att det handlar om mindre erfarna personer som säljer droger, säger han.

Viktigt att anmäla

Det ska ha varit kring campus-området på stadsdelen Kronoparken som händelserna skett, vilket studentkåren tidigare gått ut med.

Samtidigt har det inte kommit in några polisanmälningar gällande problemen den gångna helgen. Och utan anmälningar – inga möjligheter att utreda den här typen av händelser, menar polisen.

– Det som är viktigt att tänka på när man blir utsatt för aggressiva försäljningsförsök eller andra typer av brott, är att man hör av sig till polisen direkt, säger kommunpolisen Anders von Wachenfeldt, och fortsätter:

– Om det kommer in dagen eller veckan efter så får vi svårare att klara upp det.

Kameror i centrum

I december 2020 sattes övervakningskameror upp i centrum på Kronoparken, vilket polisen menar har hjälpt dem i arbetet.

– Min bild är att det generellt blivit lugnare i området, säger Anders von Wachenfeldt.

Kollegan Anders Stridsberg håller delvis med:

– Men risken med den här typen av insatser är ju alltid att narkotikaförsäljningen flyttas till andra ställen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer