Så kallade ”vägpirater” härjar titt som längs med svenska sommarvägar och under onsdagen och torsdagen har polisen i Värmland fått in ett par påringningar om vad som beskrivs som minst sagt påstridiga vägpirater. Foto: TT

Polisen varnar för vägpirater

Uppdaterad
Publicerad

Vår- och sommartider på svenska vägar har gått och blivit halvsynonymt med vägpirater. Så gott som varje vår och försommar dyker det upp händelser som föranleder ordningsmakten att gå ut med varningar om att inte stanna för folk som viftar på hjälp längs med vägkanterna.

Nu har polisen i Värmland gått ut med ett allmänt larm efter en utlandsregistrerad vit bil som sätts i samband med en händelse tidigare på torsdagen utanför Säffle.

Flera personer omringade bil

På sin hemsida skriver polisen att en person stannades av två personer som stod längs med länsväg 175. Bredvid personerna stod en bil med motorhuven öppen.

När bilisten som kom åkandes nästan hade stannat till dök det plötsligt upp ytterligare män kring bilen, något som fick personen att snabbt lämna platsen.

Bankade på rutan – ville in

Även på onsdagen inträffade en händelse som polisen tror innefattade så kallade vägpirater, men då på E18-sträckan förbi Långserud. Det var vid 13.30-tiden som en bilist blev stoppad av personer längs med vägkanten. Kort därpå sprang en man fram och försökte få bilisten att öppna bilen. Den framspringande mannen började även banka på rutan, innan bilisten lämnade platsen.

Polisen: ”Stanna inte”

Och polisens tips är precis som tidigare: stanna inte bilen.

– Känner du osäkerhet – försök att kom vidare och ring polisen, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg till nwt.se på torsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.