Polisens utredningschef Anna Hallqvist: ”Sugardejting blir allt vanligare”

Uppdaterad
Publicerad

Trenden är tydlig när gäller sugardejting.

– Jag skulle säga att det har blivit vanligare och vanligare, säger Anna Hallqvist, som är chef för den sektion inom polisregion i Bergslagen som kartlade den så kallade sugardaddyn i västra Värmland som nu står inför rätta för bland annat 13 våldtäkter.

Hennes arbetsgrupp ledde utredningsarbetet mot den nu åtalade mannen efter att det kom in ett par anmälningar om bedrägerier och våldtäkt. Kvinnorna kunde själva inte peka ut mannen men tack vare SJ kunde polisen hitta personen som betalat deras tågbiljetter.

Det visade sig vara en och samma person, mannen i västra Värmland.

Polisen hittade och kontaktade över 30 kvinnor i bland annat Värmland, Stockholm, Örebro och Göteborg. Många ville medverka i utredningen men inte alla. Mannen själv har i förhör medgivit köp av sexuella tjänster men har nekat till samtliga 13 våldtäktsanklagelser.

Hör utredningschef Anna Hallqvist berätta i klippet om varför fallet med den värmländske sugardaddyn sticker ut.

Polisen: ren och skär prostitution

Anna Hallqvist har förhört ett stort antal sexköpare och hon tycker begreppet sugardejting ger en falsk känsla för vad det faktiskt handlar om:

– Mer och mer ser vi att det är ren och skär prostitution som försigår på de här sidorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.