Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har larmats till Hultsbergsskolan i Karlstad med anledning av en ”avvikande handling”. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Polispådrag vid Hultsbergsskolan i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Hultsbergsskolan i Karlstad under onsdagseftermiddagen – efter ett larm om att elever vid skolan haft ett vapenliknande föremål.

Polisen åkte med ett antal resurser till skolan efter larmet.

– Vi har fått samtal om att elever har sett eventuellt några andra elever som har haft ett föremål som man upplever lite avvikande, som skulle kunna vara något vapenliknande som man har varit orolig för och därför är vi här, berättar polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Förundersökning gällande vapenbrott inledd

Skolan genomförde en inrymning i klassrummen i samband med larmet och polisen har sökt igenom lokaler och skolans omgivning. Något vapen har inte påträffats.

En förundersökning har däremot inletts med brottsrubriceringen vapenbrott. Det finns ingen person misstänkt eller frihetsberövad.

I videon berättar Lars Hedelin mer om insatsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT pratade med en förälder vid Hultsbergsskolan i Karlstad. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.