Så reagerar regionrådet Eva Julin Dombrowe (L) på inslaget där verksamhetschefen medger att patientsäkerheten på förlossningen inte alltid kan garanteras. Foto: SVT

Politikern reagerar på uppgifterna om förlossningen: ”Det här är inte acceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen berättade vi om dålig arbetsmiljö, låg bemanning och en hotad patientsäkerhet på förlossningen i Karlstad. Nu säger regionrådet Eva Julin Dombrowe (L), som sitter i Hälso- och sjukvårdsnämnden, att situationen är oacceptabel.

– Det är klart att vi inte ska ha en hotad patientsäkerhet. Det finns inget försvar för det, säger hon.

Problemen har lyfts politiskt de senaste veckorna och enligt Eva Julin Dombrowe ska pengar inte stå i vägen för att förbättra läget på förlossningen.

– Det är klart att kvinnosjukvården ska ha de resurser som behövs, säger hon.

Organisationen har dragit igång en genomlysning av verksamheten, både vad gäller det medicinska och arbetsmiljön. Detta efter att facken redan vid årsskiftet sagt sig vara beredda att gå vidare med en anmälan till arbetsmiljöverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.