Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Priset på bostadsrätter ökar i Värmland – men i Kristinehamn går siffrorna åt motsatt håll. De nyproducerade bostadsrätterna på Sannakajen har varit svårsålda, bland annat. Hör mer om det i videon. Foto: Björn Jansson/SVT

Prisras på bostadsrätter i Kristinehamn – men kraftig ökning i Värmland generellt

Uppdaterad
Publicerad

Priserna på både lägenheter och villor fortsätter att sjunka i landet totalt, men inte när det gäller bostadsrätter i Värmland. Här har istället priserna på bostadsrätter stigit med hela 26,5 procent de senaste tre månaderna, enligt färsk mäklarstatistik.

Men även inom Värmland är det stor skillnad. I Kristinehamn har priserna på bostadsrätter rasat med drygt 18 procent de senaste tre månaderna, enligt Svensk mäklarstatistik.

– Det har egentligen gått ganska bra de senaste månaderna, framförallt på villamarknaden där vi den senaste tiden sålt flera lite dyrare villor, säger Christopher Rubin, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Kristinehamn.

Nyproducerade villor och bostadsrätter svåra att sälja

Men försäljningen av nyproducerade villor och bostadsrätter går desto trögare.

– Det är inte tvärstopp, men det tar absolut längre tid än för några år sedan att sälja det som kommer ut på bostadsmarknaden, säger Christopher Rubin.

Sannakajen är ett nyproducerat område i centrala Kristinehamn med bland annat bostadsrätter.

Hör hur försäljningen har gått där i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.