Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Barbro Brännlund om Hovrättens dom. (Bilden till höger är en genrebild och har inget med sammanhanget att göra.) Foto: Dahlia Poignant Khafagi/TT

Rättegången mot ”sugardaddyn” avslutad

Uppdaterad
Publicerad

På sugardejtingsajten utgav sig mannen för att vara en förmögen norsk fastighetsadvokat. Under torsdagen avslutades rättegången mot den man i västra Värmland som står åtalad för en rad våldtäkter, köp av sexuella tjänster och bedrägeribrott.

– Jag har yrkat på maxstraffet i sammanhanget, säger åklagare Barbro Brännlund.

Under rättegångens sista dag yrkade åklagaren på åtta års fängelse, vilket är maxstraffet för våldtäkt respektive bedrägeri.

Målsäganden i åtalet är totalt 26 olika kvinnor från olika delar av Sverige, bland annat Värmland, Örebro, Stockholm och Göteborg. Mannen betalade resor för kvinnorna hem till honom.

Åklagare Barbro Brännlund bedömer bevisläget som robust i överlag.

Fick kontakt med målsägandena på en sugardejtingsajt

Mannen har enligt åtalet fått kontakt med kvinnorna på en sugardejtingsajt på nätet, där han varit mycket aktiv. Vissa dagar har han varit inloggad upp till 50 gånger.

Kvinnorna har trott att de skulle träffa en förmögen man men blev lurade. De som sålde sexuella tjänster till mannen fick inte betalt enligt åtalet och i 13 fall ska han ha våldtagit kvinnorna.

Mannen förnekar brott

Mannen, som är i 60-årsåldern, förnekar samtliga våldtäkter med har erkänt bedrägerier och köp av sexuella tjänster.

– Vi menar dock att han bör slippa fängelse på grund av den långa häktningstiden, säger mannens advokat Hans Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.