Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mannens försvarsadvokat Hans Berglund i klippet berätta om mannens inställning till våldtäktsanklagelserna och sin kriminella bana. Foto: SVT

Rättegång mot värmländsk sugardaddy har startat: ”Han erkänner köp av sexuell tjänst”

Uppdaterad
Publicerad

På sugardejtingsajten utgav sig mannen för att vara en förmögen norsk fastighetsadvokat. Han betalade resor för kvinnorna hem till honom. Under måndagen inleddes rättegången mot den man i västra Värmland som står åtalad för en rad våldtäkter, köp av sexuella tjänster och bedrägeribrott.

– Han erkänner köp av sexuell tjänst rakt av, säger mannens advokat Hans Berglund.

Åtalet rör totalt 26 olika kvinnor från olika delar av Sverige, bland annat Värmland, Örebro, Stockholm och Göteborg.

Mannen har enligt åtalet fått kontakt med kvinnorna på en sugardejtingsajt på nätet, där han varit mycket aktiv. Vissa dagar har han varit inloggad upp till 50 gånger.

Kvinnorna har trott de skulle träffa en förmögen man men de blev lurade. De som sålde sexuella tjänster till mannen fick inte betalt enligt åtalet och i 13 fall ska han ha våldtagit kvinnorna.

Ökänd bedragare

Mannen, som är i 60-årsåldern, är en ökänd bedragare och har dömts flera gånger tidigare. Senast i februari dömdes han till fängelse i Norge för bedrägeri.

Hör mannens försvarsadvokat Hans Berglund i klippet berätta om mannens inställning till våldtäktsanklagelserna och sin kriminella bana.

Rättegången planeras till 25 dagar, åklagare Barbro Brännlund vill inte medverka i någon tv-intervju under tiden för rättegången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.