Rättsligt efterspel efter stökig bilträff i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En man ordnade två bilträffar vid Välsvikens handelsområde utanför Karlstad i januari 2019 och i januari 2020 utan att ha tillstånd för dessa. Först erkände han att han stod som arrangör, men sen ändrade han sin utsaga. Tingsrätten dömer nu mannen för brott mot ordningslagen och påföljden blir böter.

Bilträffen i januari 2019 beskrevs som stor och lyckad när mannen lade upp information om det kommande evenemanget på Facebook. Den andra bilträffen inträffade i januari 2020 och båda evenemangen saknade tillstånd.

Mannen erkände i polisförhör att det var han som stod bakom arrangemangen, men i tingsrätten uppger mannen att han blivit utsatt för en identitetskapning alternativt någon som vill konspirera mot honom.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömer mannen för brott mot ordningslagen och beslutar att påföljden blir böter på 2 500 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.