Mannen som misstänks ha mördat kvinnan i Kil ringde själv in till SOS och berättade att något hade hänt. Foto: David Hårseth

Rättspsykiatrisk undersökning väntar mordmisstänkte 19-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-åring som misstänks ha mördat en kvinna i Kil ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det har tingsrätten beslutat.

Tingsrätten beslutade i början på juli att en så kallad paragraf 7-undersökning, tidigare kallad ”liten rättpsykiatrisk undersökning”, ska inhämtas, men det beslutet har nu ändrats. I stället ska den mordmisstänkte mannen genomgå en rättpsykiatrisk undersökning, tidigare kallad ”stor rättspsykiatrisk undersökning”. I beslutet framgår att mannen inte motsäger sig detta.

– Jag tycker det är bra. Man behöver utreda den här misstänktes psykiska status, säger åklagare Cecilia Aronsson.

Misstänkt mord på volontär i Kil

Vad tror du att den kan tillföra utredningen?

– Det får vi se vad det blir för resultat.

Förundersökningen inte klar – begär mer tid

Cecilia Aronsson har också lämnat in en framställan om förlängd åtalstid.

– I dag har jag begärt en månad ytterligare för att vi inte är klara med förundersökningen. Det är ett stort antal förhör som bör hållas och finns tekniska undersökningar som inte är färdiga än, förklarar hon.

I åklagarens framställan framgår att de förhör som behöver hållas gäller både vittnen, målsägande och den misstänkte.

Senast den åttonde augusti ska den rättspsykiatriska undersökningen ha inkommit till tingsrätten och dagen därpå ska förundersökningen vara klar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på volontär i Kil

Mer i ämnet