Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Undersköterskorna på Centralsjukhuset i Karlstad rasar över Region Värmlands möbelinköp. Foto: SVT

Reaktioner från vårdanställda mot regionledningens möbelköp

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer kraftiga reaktioner från anställda på Centralsjukhuset mot regionledningens inköp av möbler för 1,8 miljoner till Regionens hus i Karlstad.
– Det som triggade igång mig var möbelinköpen. I det stora hela är det ju fördelningen av resurser. Vi går på knäna på vår avdelning, säger Britt-Marie Rylander, som arbetar som undersköterska på en medicinsk akutavdelning vid Centralsjukhuset.

– Egentligen finns det inte ord för det här. De borde kanske värdesätta oss som är på golven, som sliter istället, säger Bente Hermanrud, som också är undersköterska på akutavdelningen.

Enligt dem är resurserna på den avdelning de jobbar så knappa att patientsäkerheten är i fara.

Marianne Utterdahl (Sjukvårdspartiet), som är regionråd med ansvar för sjukvårdsfrågorna säger att hon är medveten om att många medarbetare har en tuff arbetssituation och att ledningen jobbar aktivt med att förbättra arbetsmiljön men att också möbler behövs för att klara organisationens behov.

Hör undersköterskorna berätta mer i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer