Region Värmland har gått ut med en förfrågan till sin hälso- och sjukvårdspersonal om att hjälpa till inom vården i Region Stockholm Foto: Mikael Fritzon/TT

Region Stockholm ber Värmland om vårdpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Region Värmland har gått ut med en förfrågan till sin hälso- och sjukvårdspersonal om att hjälpa till inom vården i Region Stockholm. I huvudstadsregionen är corona-läget ansträngt och man har bett om hjälp från alla regioner i landet.
– Villkoren för arbetet har vi inte fått reda på men jag kan tänka mig att de som anmäler intresse gör det av solidaritetsskäl, säger sjukvårdsledare Tobias Kjellberg.

Eftersom förfrågan nyligen gått ut vet man inom Region Värmland ännu inte hur många som kommer vara intresserade av erbjudandet.

– Varje chef får värdera om individen som är intresserad går att avvara, säger sjukvårdsledare Tobias Kjellberg.

Enligt Kjellberg är situationen inom vården i Stockholm just nu betydligt mer pressad än den är i Värmland. Man har också erbjudit Region Stockholm vårdplatser här i Värmland.

– Här har vi inget större tryck beroende på covid-19. I förmiddags hade vi sex patienter inneliggande för vård på grund av viruset.

Kjellberg säger också att det i länet inte är en materialbrist på skyddsutrustning som vissa andra län vittnar om.

– Just nu är läget stabilt men naturligtvis är vi förberedda och riggade om det blir värre här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet