Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helen Engström, vice ordförande i Vårdförbundet Värmland, berättar mer om utökade strejkvarslet och hur det kommer beröra allmänheten. Foto: Sayed Parwani

Vårdförbundet utökar strejkvarsel – inleds den 11 juni

Uppdaterad
Publicerad

Vårdförbundet har under tisdagen varslat om utökad strejk för ytterligare runt 1 900 medlemmar. Det nya varslet omfattar omkring 170 arbetsplatser, däribland Region Värmland.

Det nya strejkvarslet innebär att Region Västmanland och Region Värmland tillkommer. I dessa regioner omfattar strejkvarslet bland annat bemanningspool och planerad vård. Strejken i det nya varslet inleds den 11 juni klockan 11.

Vilka berörs i region Värmland?

Det handlar om 40 anställda i Värmland, framför allt är det personal på Torsby och Arvika sjukhus som berörs. I Torsby är personal på anestesi- och operationsenheten samt intensivvårds- och uppvakningsenheten som omfattas av varslet. I Arvika är det bland andra samtliga sjuksköterskor och barnmorskor på slutenvården och vid endoskopimottagningen. Även ambulanssjukvården och 1177 berörs.

Konflikt mellan Vårdförbundet och arbetsgivarna

Den 21 maj varslades runt 2 000 medlemmar om strejk på universitetssjukhusen i Stockholm, Västra Götaland, Skåne, Östergötland och Västerbotten, samt Södersjukhuset och Danderyds sjukhus. Det strejkvarslet träder i kraft den 4 juni.

Enligt Vårdförbundet har det på cirka fem veckor kommit in 729 förhandlingsframställningar för skyddsarbete till Vårdförbundet från deras medlemmarna i Region Värmland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strejkvarslet har fortsatt växa. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikt mellan Vårdförbundet och arbetsgivarna

Mer i ämnet