Det senaste livstecknet av 43-åringen är övervakningsbilder från en bensinmack i Årjäng den 15 maj. Foto: Övervakningsbild från polisen

Riksmord inkopplat i sökandet efter försvunne 43-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Riksmord har nu kommit till Värmland för att hjälpa till i sökandet efter den försvunne 43-årige man som misstänks ha mördats i Årjäng.

– Ett intensivt polisarbete pågår just nu på bred front för att vi ska hitta mannen, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Det senaste livstecknet polisen har av 43-åringen är övervakningsbilder från en bensinmack i Årjäng, söndagen den 15 maj.

Polisen har bland annat sökt med helikopter, hundpatruller och båt.

– Vi har haft sjöpolisen här som har sökt av ett antal vattendrag, men tyvärr utan resultat.

”Riksmord tillför bredd och kompetens”

Nu har man fått hjälp av Riksmord som är en enhet inom NOA, Nationella operativa avdelning.

– De tillför bredd och kompetens och är oerhört behjälpliga, säger Lars Hedelin.

En man och en kvinna som tros vara inblandade i mannens försvinnande är delgivna misstanke om människorov, de sitter häktade i ett ärende som gäller stöld. Båda nekar till brott. En tredje person som frihetsberövades misstänkt för människorov har släppts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.