Rörigt bråk på vägen mellan Hagfors och Munkfors

Uppdaterad
Publicerad

Prejat fordon, slag mot vindrutan och flera anmälningar om brott, men ingen gripen. Det är oklart vad som hände, men någon form av bråk utspelade sig på vägarna inatt, mellan Hagfors och Munkfors.
– Det här är ett jätterörigt ärenden med hur mycket uppgifter som helst, säger polisens presstalesperson, Lars Hedelin.

Första larmet kom in 01.55, sedan har en rad händelser utspelat sig, som kan kopplas till varandra.

– Det har börjat i Hagfors och slutat i Munkfors kommun men det är samma personer inblandade, säger Lars Hedelin.

Det har gjorts ett antal anmälningar, bland annat försök till grov misshandel, misshandel och olaga hot. Polisen har också tagit flera tillhyggen i beslag, bland annat en kofot och en kniv.

Ännu är ingen gripen, men de flesta inblandade ska vara identifierade och är i tjugoårsåldern eller yngre. Flera av dem är misstänkta för brott, men ingen har gripits. En av dem är dock inhämtad till förhör. Enligt NWT ska den personen vara i 40-årsåldern.

– Sen får vi se om det är en gärningsman som kommer delges misstanke om brott eller om det är flera, säger Lars Hedelin.

Det är oklart hur, eller om, de inblandade känner varandra och dessutom har även andra personer, som inte haft med saken att göra, dykt upp längs med vägen.

På sociala medier cirkulerar uppgifter om att händelsen ska ha rubricerats som mordförsök, men någon sådan brottsrubricering kan Lars Hedelin inte se i polisens händelserapporter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer