Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunalråden Linda Larsson och Anders Tallgren hälsar att de åkt på SKL-kongress och inte finns tillgängliga för kommentarer inför Arbetarkommunmötet på torsdagen. Normalt sett är mötena öppna för allmänhet och media men inte den här gången. Foto: SVT

S lägger locket på inför Muminavgörande

Uppdaterad
Publicerad
Socialdemokraterna i Karlstad har lagt locket på inför partiets omröstning om en Muminetablering på Skutberget i Karlstad.
Arbetarekommunmöten är normalt öppna för allmänhet och media, men inte den här gången. Bara de 82 representanterna och partimedlemmar är välkomna till torsdagens möte. Det har Arbetarekommunens styrelse beslutat.

– Vi brukar ha öppna möten, men vi vill inte utsätta ombuden för det, säger Christian Norlin, som är partiets föredragande i frågan.

Det så kallade repskapsmötet är partiets högsta beslutande organ på lokal nivå och de förtroendevalda har att följa de beslut som tas. Det innebär att Socialdemokraterna, som hittills sagt ja till Muminetableringen, kan komma att ändra inställning.

Nej kan stoppa Mumin

Om Socialdemokraterna säger nej talar allt för att det inte blir någon Muminetablering då också Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Karlstadpartiet Livskvalitet är emot en temapark på Skutberget. Ingen i den lokala partiledningen vill kommentera saken före mötet.

Nobbar SVT-intervju

Kommunalråden Linda Larsson och Anders Tallgren hälsar att de åkt på SKL-kongress och inte finns tillgängliga för kommentarer, de hänvisar till partiet. Lokala partiordförande Kenneth Svensson avbokar en intervju med SVT kvällen innan och vice ordförande Birgitta Gauffin säger också nej.

Också Christian Norlin, som är Arbetarekommunens föredragande i frågan, nobbar en intervju med SVT.

---

I SVT:s Morgonstudio på torsdagen sammanfattade vår reporter debatten runt Muminetableringen och vad som är nästa steg i processen. Det kan du se på SVT play, spola fram till 51:23.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet