Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det högsta beslutande organet, som är representantskapet, ska på nytt kunna ta ställning i frågan om etableringen av ett Muminland, utifrån förvaltningsrättens dom. Foto: SVT

(S) svänger i Muminfrågan – vill inte överklaga förvaltningsrättens dom

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads socialdemokrater vill inte överklaga domen från förvaltningsrätten om det omdebatterade Muminlandet på Skutberget. Det meddelade de på söndagskvällen i ett pressmeddelande.

Under söndagens styrelsemöte bestämdes att det högsta beslutande organet, som är representantskapet, på nytt ska kunna ta ställning i frågan om etableringen av ett Muminland, utifrån förvaltningsrättens dom.

Domen från förvaltningsrätten kom i torsdags förra veckan och blev ett nej till parken. Och nu anser (S) att det inte finns anledning att överklaga domen, enligt pressmeddelandet.

Kommer inte delta i en överklagan

– I och med att förvaltningsrättens dom river upp hela grundbeslutet kommer vi inte delta i några beslut rörande en etablering av Muminvärlden på Skutberget förrän vårt högsta politiska organ inom partiet, representantskapet, fattat beslut 6 maj, säger kommunstyrelsen ledamot Christian Norlin (S) till SVT.

Under våren kommer styrelsen att hålla ett extra möte i frågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet