Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Mitt intresse är ju att de skattepengar vi använder för att köpa den här vården används på ett bra sätt och vi har haft bra placeringar där”, säger Dag Rogne (C). Foto: SVT

Säffle om HVB-vinsterna: ”Vi får det vi betalar för”

Publicerad

Säffle är en av de kommuner som haft placeringar på de privata HVB-hem som tagit ut mångmiljonvinster samtidigt som de fått kritik av Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Men Säffles kommunalråd Dag Rogne (C) är ändå nöjd med placeringarna.

– Vi får väl det vi betalar för, säger han.

Säffle kommun hade under 2018 två placeringar på Platea ABs HVB-hem i Hagfors. Totalt betalade kommunen 912 707 kronor för vården på boendet. Men medan Grums kommunalråd rasar över att Platea AB gör stora vinster på de skattepengar som betalas för vård i verksamheten så är Säffles kommunalråd inte alls lika kritisk.

– Mitt intresse är ju att de skattepengar vi använder för att köpa den här vården används på ett bra sätt och vi har haft bra placeringar där, säger Dag Rogne (C).

I videon ovan utvecklar Dag Rogne (C) varför han inte kritiserar vinstuttagen i Platea.

Enligt Platea AB:s bokslut uppgick vinstmarginalen för 2019 till 32,9 procent, 2018 uppgick vinstmarginalen till 17,5 procent medan vinstmarginalen 2017 var 17,9 procent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar HVB-hem

Mer i ämnet