Särskild satsning på sjösäkerhet i norra Vänern

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Värmland inleder idag en särskild insats för ökad sjösäkerhet i norra delen av Vänern. I samarbete med Kustbevakningen kommer polisen under sommaren bland annat att intensifiera arbetet mot onykterhet till sjöss, hastighetsöverträdelser, buskörande båtar och vattenskotrar.

– Norra delen av Vänern är prioriterad för oss nu under sommaren just för att det är så mycket fritidstrafik, säger Klas Hansén befälhavare på Kustbevakningen.

Det blir enligt Kustbevakningen ganska många rapporter om fortkörningar när man gör särskilda insatser av det slag som drar igång idag. Och den som blir påkommen får räkna med böter mellan 1000 och 3000 kronor, eller dagsbot om man kör mer än 25 knop för fort.

Ny metod ska minska båtstölder

Man kommer också att börja använda ett för regionen nytt arbetssätt för att försöka minska båt- och båtmotorstölder.

– Vi arbetar med samverkan mellan båtägare. Ett sätt som visat sig vara mycket effektivt, säger Tommy Lindh, brottssamordnare med särskilt fokus på just stölder av båtar och båtmotorer.

Se i klippet hur Kustbevakningen och polisen ska arbeta på Vänern i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.