Enligt uppgifter till Lars Mejern Larsson (S) ska en chef ha hotat en fackrepresentant på SBAB. Foto: TT

SBAB-chef uppges ha hotat fackrepresentant

Publicerad

En facklig representant på SBAB har hotats av en chef efter medias rapportering om problem med arbetsmiljön på det statliga bolaget. Det säger den värmländske riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson (S), som engagerat sig i frågan om SBAB:s arbetsmiljö.

Lars Mejern Larsson träffade i dag ledningen på SBAB.

Lars ”Mejern” Larsson, riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

– De uttryckte sin ambition att SBAB ska bli Sveriges bästa arbetsplats, säger Lars Mejern Larsson.

Senare på onsdagen fick Mejern höra om hotet mot fackrepresentanten.

– Det här är alarmerande, en helt ny dimension. Nu är jag heligt förbannad, säger Lars Mejern Larsson till SVT.

Han har fört frågan om vad regeringen tänker göra för att ”staten ska leva upp till epitetet att vara en god arbetsgivare” vidare till näringsminister Ibrahim Baylan (S).

SBAB:s vd Klas Danielsson vill inte kommentera uppgiften om hot utan skriver: ”För oss är det oerhört viktigt att alla medarbetare känner sig trygga i att vi som arbetsgivare aldrig lämnar ut detaljer om enskilda. Därför kommer vi inte att kommentera den sortens uppgifter i media.”

SBAB har 300 anställda i Karlstad och på senare tid har uppgifter om kritik mot arbetsmiljön på bolaget cirkulerat i media. Frågan kommer upp i riksdagen inom två veckor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer