Foto: Thomas Wedin/SVT

Sex bilar brann i Degerfors och Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Sex bilar brann i Degerfors och Karlskoga under natten till onsdagen. Det första larmet gällde en bilbrand i Degerfors vid 23.30 på tisdagskvällen. Därefter brann ytterligare fem bilar i Karlskoga.

Inom en tidsperiod på tre timmar inträffade sex bilbränder i Degerfors och Karlskoga.

– Vi utreder det här som skadegörelse genom brand. Den rubriceringen sätter vi för att vi inte ser att det har funnits någon risk för människoliv och för att vi tror att syftet helt enkelt är att förstöra, säger Stefan Dangardt, presstalesperson Polisen Bergslagen.

Efter bilbränderna i Degerfors och Karlskoga kommer polisen nu att hålla förhör med både bilägare och vittnen. Foto: Thomas Wedin/SVT

Tidigare i veckan har Bergslagens räddningstjänst uttryckt misstankar om att en pyroman kan härja i Östvärmland. Detta efter att flera ödehus har brunnit i Filipstad, Storfors och Karlskoga. Polisen utreder även dessa bränder, men något samband tycks inte finnas.

– Vad jag förstår kan jag på ganska goda grunder säga att det inte finns något samband, säger Stefan Dangardt.

Hur arbetar ni vidare med bilbränderna nu?

– Vi har gjort en hel del polisarbete under natten, men kommer fortsätta med att hålla förhör med både bilägare och eventuella vittnen. Sedan får vi se vart det leder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.