Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sjukvårdspartiets Marianne Utterdahl kommentera Hans Nilssons time out i klippet. Foto: SVT

Sjukvårdspartiets toppnamn betalade svart för målning och renovering

Uppdaterad
Publicerad

Hans Nilsson, förstanamn på valsedlarna för Sjukvårdspartiet i Eda och andranamn för partiet i regionvalet, har under mandatperioden anlitat svart arbetskraft för målning och renovering av sin privata fastighet i Järnskog.

Det kan SVT nu avslöja.

– Det är inte särskilt bra, det kan jag hålla med om. Jag borde ha gjort på ett annat sätt, säger han.

Hans Nilsson har tidigare varit kommunalråd i Eda kommun, då som företrädare för Hela Edas lista, ledamot i kommunstyrelsen och medlem i Sjukvårdspartiet i Värmland, där han är vice ordförande. Han har flera uppdrag i Region Värmland.

Hans Nilsson säger först att han fick hjälp av bekanta med arbetet. Men medger under intervjuns gång att det handlar om hantverkare från Ukraina som han anlitade sommaren 2020 och som han betalade drygt 50 000 kronor till.

Enligt en källa var beloppet som betalades ut minst det dubbla.

Hans Nilsson säger att han inte har de exakta uppgifterna och att summan han betalade kan ha varit lite högre än 50 000 kronor.

I klippet berättar Hans Nilsson om hur han idag ser på svartarbetet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.