Foto: SVT

Ski Sunne satsar nytt på flera fronter

Publicerad

Ski Sunne byter ägare och satsar samtidigt på en ny funpark och nya snökanoner. Det nya snökanonsystemet gör att man beräknar kunna starta säsongen en hel månad tidigare än vanligt.

Ski Sunne satsar stort inför kommande säsong. Stavik Invest tar över ägarskapet och Curt Rhudin som funnits i organisationen i ett antal år och åkt skidor i backarna sedan 1970-talet, tar över som vd.  

Anläggningen har också investerat i nya snökanoner, vilket gör att man beräknar kunna öppna skidbackarna den 1 december i stället för till jul som man tidigare har gjort.

– Det är då suget finns, det är då vi kan förlänga säsongen. I april-maj är det ingen som vill stå i en skidbacke, även om förhållandena i backen är bra då, säger Curt Rhudin.

Ingen traditionell fjällanläggning

Men Ski Sunne satsar inte på att vara en traditionell fjällanläggning säger Curt Rhudin.

– Folk kommer inte hit en vecka per år. Man kommer tre, fyra, fem gånger och åker skidor.

I de nya satsningarna ingår också en helt ny funpark som kommer ligga i en outnyttjad del av Ekebybacken.

– Hopp, lådor och rails. Kulgrejer helt enkelt, säger Curt Rhudin om den nya parken som just nu håller på att konstrueras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer