Foto: SVT

Skolfrågan på Hammarö rivs upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagens kommunfullmäktige fick Socialdemokraterna och Vänsterpartiet med sig oberoende ledamöter på ett beslut om att återremittera beslutet om investeringsmedel för det som var tänkt att bli den nya Götetorpskolan med F-6-klasser.
Anledningen sades vara att oppositionen ville ha en barnkonsekvensanalys av området.

Måndagens kommunfullmäktige var ännu en svallvåg för den styrande minoriteten när det kommer till den infekterade skolfrågan. Kommunens budget är redan ansträngd och med en växande grupp barn och två skolor som rivits är det närmast brådskande.

Den styrande minoriteten, M, KD, C, L och MP, vill se en F-6 skola där den nu nerbrunna Götetorpskolan håller på att rivas.

Oppositionen, S och V, vill istället se en storskola på Mörmonområdet och förskola på Götetorp.

Under måndagskvällen fick S och C med sig de politiskt obundna ledmötena att återremittera det anslag som gjorts för Götetorpskolan.

– Det de gör nu är bara att kasta grus i maskineriet. Jag har aldrig varit så arg på ett möte, säger Mattias Joelsson (KD) till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer