Se bilderna från när skolan rivs. Foto: SVT

Här rivs Götetorpsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Tre och ett halvt år efter att Götetorpsskolan på Hammarö brann ned var det idag dags att börja riva av den brandskadade delen.- Det känns som att vi sätter punkt för det gamla och påbörjar något nytt, konstaterar kommunalrådet Mattias Joelsson (KD).

Götetorpsskolan brann ned på nyårsafton 2015. Tre ungdomar troddes ha orsakat branden och misstänktes för grov allmänfarlig vårdslöshet, men friades av både tingsrätten och hovrätten.

Branden har spridit sig och räddningstjänsten försöker rädda delar av skolan. Foto: Ola Brundin

Sedan dess har en infekterad debatt kring skolfrågan pågått i kommunen och en folkomröstning gällande en eventuell storskola hölls. 

Nu idag, drygt tre och ett halvt år efter branden, satte rivningsarbetet igång och beräknas pågå under en månads tid. Därefter kommer bygget av den nya Götetorpsskolan att påbörjas. En skola som ska kunna ta emot 350 elever och är fullutrustad med gymnastiksal, slöjdsal och kök. Första klasserna beräknas kunna flytta in i den nya skolan höstterminen 2021.

Ikväll väntas kommunstyrelsen medge investeringsbidrag för bygget av den nya skolan på 179 miljoner kronor.

– Vi hoppas att inte behöva använda alla pengar som anslagits. Men visst – det kostar mycket att få bra skolor, säger Mattias Joelsson (KD).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.