Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett tjockt lager is och djupa pölar med vatten gör att barnen inte kan leka på hela skolgården. Foto: SVT/Maria Dahlqvist

Skolgård i Karlstad täckt med is – delar av Hagaborgsskolans utegård stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Ett tjockt lager is täcker skolgården på Hagaborgsskolan i Karlstad. Nu stängs delar av skolgården av för att försöka förhindra att någon skadar sig.

– Både elever, personal och föräldrar har ramlat omkull, säger skolans rektor Anna Björklund.

Kullen, fotbollsplanen och den isplan som bildats däremellan på skolgården har stängts av.

– Det är viktigt att eleverna inte är bakom kullen och slår i huvudet när vi inte ser dem, det blir ju en säkerhetsrisk för oss allihopa, säger skolans rektor Anna Björklund.

Djupa vattenhål

I ett brev som gått ut till vårdnadshavarna till skolans elever står att även djupa vattenhål som bildas vid töväder på skolgården kan vara riskabla.

Snöröjning kvällstid

Karlstad kommun har under dagen sandat på skolan och bekräftar att många skolor hör av sig och vill ha hjälp med extra halkbekämpning just nu.

– Det finns regler som gör att vi inte kan köra in med stora maskiner bland barnen på skolgården dagtid, utan får göra det på kvällarna. Grus och sand kan vi lägga på dagtid med inte på alla lekytor då utan vid ingångar, gångvägar på skolgården och parkeringar, säger Mathias Hall som är driftsamordnare för utemiljö på kommunens teknik-och fastighetsförvaltning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.