Foto: SVT

Skulle skapa hundratals jobb – begärs i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Fackförbundet Unionen har nu begärt IT-företaget Zynapp i konkurs efter att företagets anställda inte fått ut lön på flera månader. Det uppger Nya Wermlandstidningen.

Enligt NWT är det en av Zynapps anställda som tröttnat på att vänta på att få sin lön utbetald och därför med stöd av fackförbundet Unionen vänt sig till kronofogden. Trots att lönekravet delgavs bolagets ägare, Mikael Solberg, personligen så betalades inte lönen ut. Nu har Unionen begärt Zynapp i konkurs.

Skulle ge hundratals jobb

Zynapp hyr lokaler i det gamla Stadshuset i Karlstad. Det köptes av My Life Diary, som också ägs av Mikael Solberg, i en omdebatterad affär där bolaget fick köpa Stadshuset för 51 miljoner kronor. En prislapp som kritiker ansåg var hälften av det verkliga värdet.

Försäljningen av stadshuset i Karlstad

– Vi har ett mål att ha hundratals anställda om några år, men det beror ju på hur stor tjänsten blir och hur många användare vi får, sade Mikael Solberg i samband med köpet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljningen av stadshuset i Karlstad

Mer i ämnet