Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in i curlinghallen i Karlstad när KCK Edin tog hem SM-guldet i curling-SM 2023. Foto: SVT

SM i curling avgjordes i Karlstad – lag Edin tog hem herrarnas seger

Uppdaterad
Publicerad

Sex lag, tolv spelpass och mer än 60 matcher väntade när SM för damer, herrar och rullstolscurling avgjordes i Karlstads Curlingarena under veckan. På söndagen spelades finalerna och Karlstadsbaserade lag Edin tog hem guldet på herrsidan med 6 – 2 mot Mjölby.

Det var flera lag och spelare med Värmlands-koppling som tävlade. I rullstolscurlingen representerades länet av KCK Rullarna 1 och 2. De sistnämnda vann också finalen mot Jönköping Energi 1.

Flyttat för att satsa

På damsidan kan lag Hasselborg titulera sig som Sverigemästare.

Thea Orefjord, 18 år, var den enda damspelaren från länet. Men för att satsa på sporten har hon flyttat till Stockholm och spelar för lag Foxglide från Sundbyberg, som åkte ut i dagens semifinal.

Nöjd tävlingsledare

Tävlingsledaren Marie Henriksson är nöjd med SM-veckan.

– Det har varit bra spel och fantastiskt bra medarbetare, från de som jobbat i cafeterian till is-makare och domare, säger hon.

I klippet berättar Niklas Edin om känslan att spela på hemmaplan, tävlingsledare Marie Henriksson säger varför hon tycker arenan i Karlstad passar för mästerskapsspel och Thea Orefjord avslöjar sina visioner för framtiden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.