Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Eric Wästlund, docent i psykologi vid Karlstads universitet, berättar om hur människor har förändrat sitt beteende och konsumtion av bland annat alkohol under coronapandemin. Foto: SVT

Småätande och alkoholkonsumtion ökar under pandemin

Publicerad
Ökad alkoholkonsumtion och småätande.
Det är några av effekterna som coronapandemin har fått på människor över hela världen, visar en studie från Karlstads universitet.

Erik Wästlund, docent i psykologi, har ansvarat för den internetbaserade studien som Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet ligger bakom. Människor från hela världen har deltagit och totalt har 1 200 svar inkommit, varav cirka hälften är från Sverige.

Ett preliminärt resultat av studien visar att många har ökat sin alkoholkonsumtion under coronapandemin och samma sak gäller småätandet. Många av de som har svarat uppger att det är något de vill sluta med när situationen har återgått till det normala.

Har förbättrat sin hälsa

Men det finns positiva aspekter också.

Många personer uppger att de har fått en bättre hälsosituation under coronapandemin, av flera anledningar.

Se Erik Wästlund berätta mer om resultatet av studien i videon här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet