Skogbranden började under tisdagskvällen sprida sig i ett område i Edebäck, norr om Hagfors flygplats. Foto: SVT

Snabb spridning på skogsbrand i Edebäck

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand bröt på tisdagskvällen ut i Edebäck – och spred sig snabbt i ett område norr om Hagfors flygplats.

Räddningstjänsten uppgav vid 21-tiden att man hade lyckats få kontroll på branden, och någon timme senare hade man avslutat insatsen på plats.

Larmet om branden nådde SOS Alarm klockan 19.27 och spred sig snabbt. Det brann som mest på ett område på drygt 4 00 kvadratmeter.

Två släckbilar, två tankbilar och en insatsledare var på plats.

Oländig terräng

Vid 21-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var inringad och under kontroll samt att arbetet gick in i ett eftersläckningsskede.

– Det var inte svårsläckt, men det brann 400-500 meter från vägen och det var en stigning upp på berget så det tog sin tid att få dit slangen. Vi hade tur att det var i stort sett vindstilla också för det är torrt i skogen, berättar insatsledaren Håkan Bengtsson från räddningstjänsten i Hagfors.

SMHI varnar nu för att risken för för bränder i skog och mark är stor eller mycket stor i stora delar av Värmland, framför allt i de västra och mellersta delarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.