Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Oliver Solberg berätta om att ligga fyra i Belgien och tankarna inför avslutningen på söndagen. Foto: Hyundai Motorsport

Solberg fyra i Belgien efter stjärnfall

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg har avancerat rejält i det belgiska VM-rallyt. Inför avslutningen ligger han fyra.

– Det är klart det hade varit kul att sluta fyra. Men vi tar det som det kommer, säger han.

Ledaren Thierry Neuville och femman Craig Breen kraschade och tvingades bryta. Gus Greensmith med värmländske kartläsaren Jonas Andersson körde också av vägen, skadade bilen och halkade långt ner i resultatlistan.

Oliver Solberg inledde dagen som sjua men avancerade till en fjärdeplats totalt. Han hade lite problem med bilen som understyrde på förmiddagen på de smala och tekniska partierna men efter byte av differential fram på servicen flöt det på bättre.

Fördel Solberg i kampen om fjärdeplatsen  

Solberg hade en spännande sekundfajt med Adrien Fourmaux under hela dagen. Ett tag var det bara 1,5 sekund som skiljde de två åt. Men inför morgondagen är det fördel Solberg, fyra 14,3 sekunder före femte placerade Forumaux som drog på sig ett tidstillägg under eftermiddagen pga sen ankomst till sträcka 15.

– Jag trodde inte att jag skulle hålla fajten så bra eftersom jag vet att han är bra på asfalt. Men jag är väldigt nöjd, säger Solberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.