Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Våldsam krasch i VM-rallyt – Breen fastnar upp och ner

Uppdaterad
Publicerad

På den tionde sträckan av Belgiens VM-rally kraschade irländaren Craig Breen, en spektakulär rullning.

Han fastnade upp och ner i diket – och man behövde använda brandsläckare.

När det på lördagen var dags för åtta nya sträckor var det en specifik kurva på sträcka tio (dagens andra) som visade sig extra utmanande pga smuts och grus på vägen.

Breens teamkamrat, Adrien Fourmaux, var nära att åka av först och sedan gick det värre för Craig Breen när bilen understyrde och han voltade ner i diket. Irländaren hade dessförinnan noterat de snabbaste splittiderna så långt.

– Neeej, han betalar betydligt värre för det där, säger SVT:s expert Jonas Kruse i sändningen.

Skadorna ska kontrolleras

Craig Breen och hans kartläsare Paul Nagle kunde ta sig ut ur bilen. Det är ännu oklart om de kan starta om i morgon. Bilen kommer nu att tas tillbaka till serviceplatsen för genomgång.

– Det handlar förstås då att säkerställa att det inte är några skador på skyddsburen och sedan måste man se hur mycket skada branden har ställt till med. Det är svårt att på bilderna se om det ”bara” brann i gräset eller om bilen också tog eld, säger Kruse.

Endast fyra förare hann avsluta sträcka tio, övriga fick en tid tilldelad sig, en så kallad nominell tid. En rättvis tid efter beräkningar enligt regelverket från tävlingsledningen.

Hemmafavoriten körde av vägen

Lördagsetappen pågår. Efter 15 körda sträckor är Ott Tänak i ledningen efter att belgaren Thierry Neuville åkt av vägen i ledning.

Oliver Solberg ligger på en fjärdeplats, efter att han avancerat förbi Fourmaux som han kämpat emot hela dagen.

SVT direktrapporterar från rally-VM ,via Duo-appen och direktrapport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.