Vattennivån i Kyrkviken i Arvika ligger ungefär en och en halv meter över det normala. Foto: SVT

Stabiliserad vattennivå i Kyrkviken

Uppdaterad
Publicerad

Senast igår var prognosen att vattennivån i Kyrkviken skulle stiga med minst fem centimeter under veckan, men nu ser den ut att ha stabiliserat sig.
– Det som har ändrat sig är att den nederbörd som skulle komma framförallt imorgon faller så att den inte drabbar oss, säger räddningschefen Mattias Larsson.

Samtidigt som nederbörden blir mindre än väntat har Fortum kunnat dra ned på vattenflödet från kraftstationen i Jössefors.

– Det är fortfarande mycket flöde men inte lika mycket som innan och det tror Fortum att man kan hålla en tid framöver, säger Mattias Larsson.

Det är dock fortfarande möjligt att vattnet stiger någon centimeter till och det finns ingen prognos för när vattnet kommer sjunka undan.

– Nej, det ser vi inte, men vi tror inte att det kommer öka de kommande dagarna. Vad som händer efter det vet vi inte riktigt, säger Mattias Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Översvämningar i Arvika

Mer i ämnet