Det har varit många turer kring bygget av lekplatsen och det närliggande klätterredskapet. Foto: SVT

Stadsbyggnadsnämnden: Okej med klätterredskap på Skutberget

Uppdaterad
Publicerad

Den har varit omtvistad. Äventyrslekplatsen på Skutberget i Karlstad. Nu har Stadsbyggnadsnämnden sagt sitt gällande de senaste turerna.

I vintras polisanmäldes äventyrslekplatsen på Skutberget då den misstänktes utgöra ett miljöbrott.

Polisen startade en förundersökning, som lades ned då det inte ansågs kunna bevisas att ett uppsåtligt brott begåtts och det inte fanns bevis för att någon varit straffbart vårdslös.

Klätterställning utan dispens

Senaste anmälan handlar om att ett klätterredskap, så kallad boulder, har byggts utan strandskyddsdispens inom strandskyddat område.

Stadsbyggnadsnämnden beslutade idag att avskriva ärendet med följande motivering:

”Efter genomförd tillsyn på platsen anser stadsbyggnadsförvaltningen att bouldern är placerad på ett sätt som har anpassats till naturen. Den avhåller inte människor från att vistas på området och förändrar inte heller livsvillkoren för djur- eller växtarter.”

Det blev ingen diskussion i frågan utan alla var eniga om att gå på förvaltningens förslag, berättar kommunikationsstrateg Monika Martinsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.