Se bilderna från den stora danstävlingen i Karlstad där ett av vinnarparen var Martina Friberger och Margaretha Ståhl. Foto: Johan Hedlund/SVT

Stor glädje när danstävling kunde arrangeras igen

Uppdaterad
Publicerad

Mariebergsskogen i Karlstad har sett otaliga dansanta par genom åren.

Men när DK Rocksulan på lördagen var tillbaka som arrangör var det första gången någonsin som klubben använde sig av friluftsteatern som tävlingsplats.

– Det blir nog fler gånger, säger tävlingsledaren Andreas Larsson.

Rocksulan valde att ligga lågt som tävlingsarrangör efter SM 2013 och när nya planer på tävlingar väl tog fart kom coronapandemin i vägen.

Men på lördagen var det dags igen att välkomna danssugna par från hela Sverige till Rocksulebuggen och Rocksulesnurren. Tävlingen genomfördes för första gången i friluftsteatern i Mariebergsskogen med ett coronaanpassat upplägg.

Bland deltagarna återfanns Margaretha Ståhl och Martina Friberger från Ulricehamn som tog hem klassen bugg 35+.

I videon ser du bilder från tävlingarna och hör bland annat Margaretha Ståhl och Martina Friberger berätta hur det är att tävla som ett samkönat danspar i en sport där normen länge var att ett danspar bestod av en man och en kvinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.