Följ med in i butiken utan personal i Nykroppa. Foto: SVT

Ser stor utvecklingspotential för obemannade butiker

Uppdaterad
Publicerad

Nykroppa har varit helt utan livsmedelsbutik i fyra år, men nu finns det en butik. Liten och obemannad, men öppen dygnet runt.

Bredvid den nedlagda Coop ligger den nya livsmedelsbutiken som öppnade i januari. Trots att den nya butiken är betydligt mindre än en vanlig butik, har den ett sortiment som en närbutik. Och nytillskottet är uppskattat bland de boende i Nykroppa som de senaste åren haft långt till närmaste livsmedelsbutik.

– Vi klarar frukosten, vi klarar middagen och även helgmyset om det är det man vill ha, säger Thomas Bäckman som är ansvarig för butiken i Nykroppa.

En nedlagd – tror på fler

Företaget bakom satsningen har ett 20-tal butiker runt om i landet. Förutom Nykroppa finns i närområdet även butiker i Svartå och Degerfors. De flesta i den mindre storleken som till för några veckor sedan även fanns i Björneborg. Men den gick inte så bra, så den lades ner för ett par veckor sedan.

Trots det, tror kedjan som står bakom de nya butikerna att det kommer fler butiker av det här slaget.

– Det finns mer än 3 000 orter runt om i landet som blivit av med sin butik de senaste åren, så det finns en väldigt stor utvecklingspotential, säger Thomas Bäckman.

Se mer om den nya butiken och hör en kund berätta om utbudet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.