Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Magdalena Ottosson bor i närheten och hon ser inte fram emot att den skog som hon och familjen brukar vistas i nu kan bytas ut mot en hög ”svart jord”. Foto: SVT

Stora Enso planerar ny avfallshög på Vidön – grannarna protesterar

Uppdaterad
Publicerad

Stora Ensos vill anlägga en ny industrideponi väster om Dingelsundsvägen på Skoghall. Nu har grannarna i området startat en namninsamling mot företagets planer.

Det handlar om ungefär nio hektar skog som nu ska ge plats åt avfall från Skoghallsbruket. Skogen ägs av Stora Enso och är planlagt som industriområde. Enligt företaget är avfallet inte miljöfarligt, men grannarna till skogen tycker att det påverkar deras boendemiljö negativt.

Magdalena Ottosson bor i närheten och hon ser inte fram emot att den skog som hon och familjen brukar vistas i nu kan bytas ut mot en hög ”svart jord”.

Stora Ensos miljöchef, Margareta Sandström, å sin sida menar att påverkan för de boende i området kommer bli liten och att deponin kommer skymmas bakom en bit skog.

För att planen ska bli verklighet måste Stora Enso först få tillstånd enligt miljöbalken och deponin behöver bli klar 2023 som tidigast.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer