Succé för musikalen Chess i Säffle Foto: Säffleoperan

Succé för Chess i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Alla föreställningar slutsålda och en total succé. Så kan man sammanfatta Säffleoperans uppsättning av musikalen Chess. I helgen spelades de två sista föreställningarna och ensemblen kan efter 24 ordinarie och sju extraföreställningar notera publikrekord.

– Samtliga föreställningar var helt slutsålda redan förepremiären, berättar Tobias Norelius, vd och producent på Säffleoperan och konstaterar att de med tanke på publiktrycket nog kunnat göra lika många föreställningar till.

Det fanns lite lösa planer på att fortsätta med fler föreställningar till våren, men så blir det inte.

Sju extraföreställningar

– Vi lade in sju extraföreställningar nu under hösten, dubbla föreställningar en del lördagar och extraföreställningar på några torsdagar. Men de flesta i ensemblen är amatörer och har andra jobb så vi mäktade inte med mer, säger Tobias Norelius. 

Ett bra år brukar Säffleoperan sälja omkring 7000 biljetter. I år blev det mer än dubbelt så många – drygt 14000 biljetter.

– Det är overkligt bra – 14000 biljetter sålda i en stad med omkring 10000 invånare... Jag trodde nog att Chess skulle vara populär, men inte så populär och det var onekligen lite nervöst inför premiären, med alla biljetter sålda. Vi tyckte det var bra, men vi visste ju inte vad folk skulle tycka, säger Tobias Norelius.

Fler än 14000 köpte biljetter till musikalen Chess i Säffle Foto: Säffleoperan

Billy Elliot är nästa projekt

Nästa år väntar en ny stor uppsättning – musikalen Billy Elliot.

– Vi blir det första semiprofessionella teaterhuset i Sverige som får spela den, konstaterar Tobias Norelius.

24 föreställningar är planerade med premiär den 5 oktober 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer