• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Markus Halvorson åtalas för en ny våldtäkt. Foto: SVT, privat

Sugardaddyn i Värmland åtalas för ny våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Markus Halvorson, 67, dömdes för flera våldtäkter som skedde i hans hus i Västvärmland. Nu åtalas han på nytt.

– Det handlar om att kvinnan inte fått betalt, han nekar till anklagelserna, säger Halvorssons advokat Bjørn Rudjord till SVT.

Markus Halvorson dömdes hösten 2022 av hovrätten för 13 fall av våldtäkt, vilket gör honom till en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän. Han greps i augusti 2021, misstänkt för att ha lurat och förgripit sig på en ett stort antal kvinnor.

Ska ha våldtagit kvinna i Oslo

Han åtalas nu på nytt, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i 20-årsåldern i Oslo i februari 2019. Enligt åtalet ska våldtäkten skett i en lägenhet. Kvinnan ska ha skrikit att hon inte ville och försökt knuffa bort honom. Men Halvorsson nekar till våldtäktsanklagelserna.

– Han har träffat henne i Oslo men han har inte våldtagit henne, säger advokat Bjørn Rudjord.

Rättegången i Oslo tingsrätt är utsatt till måndag-onsdag nästa vecka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från polisens förundersökning och få en sammanfattning av fallet med sugardaddyn – serievåldtäktsmannen som lockade kvinnor till sitt hem i västra Värmland. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.