Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vad som hände den helgen kommer jag att ta med mig i graven, säger Rebecka som är en av de kvinnorna som träffade sugardaddyn i Värmland. I klippet berättar hon om varför hon valde att åka för att träffa mannen. Foto: SVT

Rebecka var skuldsatt – åkte hem till sugardaddy i Värmland: ”Inga pengar i världen hade varit värt detta”

Uppdaterad
Publicerad

Rebecka var i desperat behov av pengar och såg skulderna växa. Till slut bestämde hon sig för att träffa en sugardaddy – ett beslut hon fortfarande ångrar.

– Inte några pengar i världen hade varit värt detta, säger hon.

Hör Rebeckas berättelse om mötet med sugardaddyn i klippet.

En höstdag tog hon bilen från Göteborg till Värmland och körde 27 mil hem till sugardaddyn. Rebecka hade blivit lovad en månadsersättning på 20 000 kronor mot umgänge en helg i månaden. Hon berättade inte för någon vad hon skulle göra.

– Det finns fortfarande ingen som känner till detta. Vad som hände den helgen kommer jag att ta med mig i graven, säger hon.

Det blev första och sista besöket.

Såg ingen annan utväg

Rebecka insåg att bilden som målats upp var en bluff. Mannen var inte en framgångsrik advokat och betydligt äldre än han hade berättat.

– Jag hade aldrig åkt dit eller haft sex med den mannen om jag inte hade haft skulderna. Men jag såg ingen annan utväg, säger hon.

Några pengar kom aldrig efter Rebeckas besök. Trots att hon skickade meddelande på meddelande.

– Jag gjorde våld på mig själv och blev dessutom lurad och förnedrad. Varje gång jag har sex med min kille tänker jag på detta.

Mannen, Markus Halvorson, dömdes i Rebeckas fall för sexköp i tingsrätten och senare även i hovrätten. Rebecka heter egentligen något annat.

Sugardejting är en relation som består av ett arrangemang mellan en (ofta) äldre part (sugardaddy eller sugarmama) och en yngre (sugarbaby eller boytoy) som ingår ett avtal om ersättning för en relation. Uppgörelsen sker ofta via särskilda dejtingsidor på nätet och vanligtvis anger man vilken typ av arrangemang man är intresserad av redan i sin profil.

På sajten, som gärningsmannen i SVT:s granskning använt, står: ”SugarDaters är platsen där de vackra och charmanta möter de framgångsrika och generösa för att skapa relationer som är till gagn för båda”. Här finns 6000 registrerade svenska kvinnliga profiler och 900 manliga som söker en sugardaddy.

Polisen har vid upprepade tillfällen varnat för sugardejtning då gränsen mellan vad som är lagligt och inte är hårfin. I den här intervjun berättar Anna Runesson, som jobbar som koordinator mot människohandel och prostitution, om varför hon kallar sugardejtning för ”förtäckt prostitution”.

Källa: Wikipedia, sugardaters.se, polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sugardaddyn och hans offer

Mer i ämnet