Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vad som hände den helgen kommer jag att ta med mig i graven, säger Rebecka som är en av de kvinnorna som träffade sugardaddyn i Värmland. I klippet berättar hon om varför hon valde att åka för att träffa mannen. Foto: SVT

Rebecka var skuldsatt – åkte hem till sugardaddy i Värmland: ”Inga pengar i världen hade varit värt detta”

Uppdaterad
Publicerad

Rebecka var i desperat behov av pengar och såg skulderna växa. Till slut bestämde hon sig för att träffa en sugardaddy – ett beslut hon fortfarande ångrar.

– Inte några pengar i världen hade varit värt detta, säger hon.

Hör Rebeckas berättelse om mötet med sugardaddyn i klippet.

En höstdag tog hon bilen från Göteborg till Värmland och körde 27 mil hem till sugardaddyn. Rebecka hade blivit lovad en månadsersättning på 20 000 kronor mot umgänge en helg i månaden. Hon berättade inte för någon vad hon skulle göra.

Sugardaddyn och hans offer

– Det finns fortfarande ingen som känner till detta. Vad som hände den helgen kommer jag att ta med mig i graven, säger hon.

Det blev första och sista besöket.

Såg ingen annan utväg

Rebecka insåg att bilden som målats upp var en bluff. Mannen var inte en framgångsrik advokat och betydligt äldre än han hade berättat.

– Jag hade aldrig åkt dit eller haft sex med den mannen om jag inte hade haft skulderna. Men jag såg ingen annan utväg, säger hon.

Några pengar kom aldrig efter Rebeckas besök. Trots att hon skickade meddelande på meddelande.

– Jag gjorde våld på mig själv och blev dessutom lurad och förnedrad. Varje gång jag har sex med min kille tänker jag på detta.

Mannen, Markus Halvorson, dömdes i Rebeckas fall för sexköp i tingsrätten och senare även i hovrätten. Rebecka heter egentligen något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sugardaddyn och hans offer

Mer i ämnet