Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här går startskottet på Kolsnäs Foto: SVT

Full fart på Skoljoggen i Sunne

Publicerad

Idag sprang barn över hela landet i Skoljoggen. I Sunne deltog 1 000 barn från förskoleklass, låg- och mellanstadieskolor i kommunen.
– Man blir trött i benen för det är så långt, konstaterar William Östlund, som går i tvåan på Prästbols skola.

Skoljoggen har arrangerats av Skolidrottsförbundet i 36 år. I Sunne är det 26:e året man låter barn och unga uppleva löparglädje.

Varje år samlas också en frivillig ”Springslant” in från elever, personal och föräldrar. I år skänks dessa pengar till Clowner utan Gränser, som arbetar för att barn i krigshärjade länder ska hitta tillbaka till lek efter de trauman de utsatts för.

– Det känns bra att barnen får röra på sig samtidigt som vi kan hjälpa barn i andra länder som inte har det lika bra, säger Anders Noin som är ordförande i Sunne Skol-IF.

Om Skoljoggen

Visa

* Skoljoggen är Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet.

* Elever från förskoleklass till årskurs tre på gymnasiet deltar på sina villkor. Springa, rulla, jogga, lunka eller gå – det väljer de själva. Skoljoggen är ingen tävling. Det är manifestation för idrotts- och löparglädje.

* I samband med Skoljoggen samlas en frivillig ”Springslant” in bland elever, skolpersonal och föräldrar till en förmånstagare och Skolidrottsförbundet. Åren 2017-2021 är förmånstagaren Clowner utan Gränser.

Källa: Svenska Skolidrottsförbundet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer