Därför sa Svennis ja

Uppdaterad
Publicerad

Redan om några dagar är Sven-Göran Eriksson på plats i Filippinerna som landets nye förbundskapten.

– Vi börjar på lördag, jag ser fram emot det här, säger Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.

Efter ett års frånvaro från tränaruppdrag är det nu dags att gå till jobbet igen för den meriterade fotbollstränaren, som bor utanför Sunne.

– Att komma tillbaks och jobba med fotbollsspelare, vara på planen och sitta på bänken är suveränt.

”Gillade vad jag såg”

Sven-Göran Eriksson var tidigare nere i Filippinerna och tittade på en match och träffade då ledningen, tränarstab och spelare.

– Jag gillade vad jag såg, trevliga människor och jag tänkte det är ju mest träningsläger och matcher. Kort och koncist och ingen dötid, så jag tänkte, varför inte?

”Han vill ha in mig”

Uppdraget som förbundskapten sträcker sig mellan november och april nästa år. Senast var Sven-Göran Eriksson tränare i Kina. Och han tror det är tiden i Leicester City som kan ha gett frukt inför det här uppdraget.

– En kille som heter Scott Parker som jobbade på ungdomssidan i Leicester när jag var där. Han har haft det här laget i två matcher och han vill ha in mig som hjälp. Han är kanske inte mogen för de här stora turneringarna än, säger Sven-Erik Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.