Gun-britt och Hans Hartman Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Sverige minns Sven-Erik Magnusson

Publicerad

I dag hålls minnesstunder i Domkyrkan i Karlstad för Sven-Ingvars frontfigur, den värmländske musikikonen och folkkäre sångaren Sven-Erik Magnusson som förra veckan avled efter en längre tids sjukdom.

Hela dagen har kyrkan också varit öppen för dem som vill komma för att tända ett ljus, skriva i minnesboken, eller bara sitta en stund och minnas.

Och direkt när kyrkan öppnade klockan nio på fredagsmorgonen började människor att samlas.

Foto: SVT

– För oss var det självklart att komma hit. Vi har följt Sven-Erik Magnusson i så många år och har så många fina minnen, säger Gun-Britt Hartmann som kommit till kyrkan tillsammans med sin make Hans.

Knut Säborg från Örebro Foto: SVT

Läs mer: Sven-Erik Magnusson död 74 år gammal

”Varit min idol i 50 år”

De trodde att det skulle vara kö in i kyrkan, och såg därför till att vara där direkt när det öppnade. Någon kö var det inte då, men det kom nya människor hela tiden. En av dem var Knut Säborg som åkt hela vägen från Örebro för att skriva i minnesboken och minnas sin idol på plats.

– Tyvärr kan jag inte vara med under minnesstunden, Men Sven-Erik Magnusson har varit min idol i 50 år. Jag har lyssnat på Sven-Ingvars musik i bilen, på dansgolvet, på konserter, ja överallt, säger han och berättar att han varit på ett 50-tal konserter med bandet.

Läs mer: Så minns vi Sven-Erik Magnusson

Mikael Stenkvist som är begravningsentreprenör konstaterar att intresset för minnesstunden och den kommande begravningen, är stor.

– Vi vet inte hur många som kommer varken idag eller på begravningen, men Sven-Erik Magnusson har berört många och det är ett stort intresse.

Läs mer: Familjen: ”Vi vill tacka er ödmjukast”

Minnesstunderna på fredagen hålls klockan 14 och klockan 17. Begravningen sker torsdagen den 20 april kl 13.   

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

Mer i ämnet