Foto: SVT

Tallgren (S) granskningen av stadshusaffären: Ger oss rätt

Uppdaterad
Publicerad

– Granskningen ger oss rätt i flera delar som vi drivit, säger oppositionsrådet Anders Tallgren (S) efter att granskningen av stadshusaffären nu är klar.  

Det var efter att SVT:s Uppdrag gransknings sände programmet om stadshusaffären som socialdemokraterna i Karlstad krävde en oberoende granskning av affären. På måndagen presenterades den och den pekade på ett stort antal felaktigheter.

-  I fem-sex år har vi ju sagt att det här har inte gått rätt till när det gäller Karlstadsbornas egendom, det har sålts för billigt. Nu får vi rätt. säger Anders Tallgren(S).

Försäljningen av stadshuset i Karlstad

I juridiska granskningen som gjorts av advokatfirman Dnovo, framkommer bland annat att kommunen borde ha utrett andra bud ordentligt. Man skriver också att det inte går att utesluta att affären räknas som stöd till en enskild näringsidkare.

Hör Anders Tallgrens (S) kommentar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljningen av stadshuset i Karlstad

Mer i ämnet