180 000 kronor räknar Kils kommun med att spara på att lägga ner den dagliga terapin vid Sannerudshemmet Foto: SVT

Terapin på Sannerudshemmet kvar till årsskiftet

Publicerad

Terapin på äldreboendet Sannerudshemmet i Kil kommer att finnas kvar fram till årsskiftet. Men kommunen har fortfarande inte fattat något beslut om hur verksamheten ska utformas i framtiden.

Personal, boende och anhöriga protesterade högljutt när det blev känt att kommunen hade planer på att dra in terapin på Sannerudshemmet i Kil för att spara pengar. Från början var beskedet att verksamheten skulle upphöra den sista september, men nu har det kommit ett nytt besked.

– Personalen är uppsagd men kommer att arbeta kvar fram till årsskiftet, säger kommunalrådet Mikael Johansson (S).

Kils kommun har köpt in tjänsten från Studieförbundet Vuxenskolan i Kil, och avtalet slutade gälla den sista september. Men personalen som Studieförbundet Vuxenskolan hade anställt för att jobba med terapin har uppsägningstid fram till årsskiftet, och därför har de kommit överens med kommunen att de fortsätter sitt arbete på Sannerudshemmet under tiden.

– Jag har inget annat arbete åt dem, säger Anette Jäger, som är verksamhetsutvecklare på Studieförbundet vuxenskolan i Kil.

Arbetar med att minska budgeten

Kommunalrådet Mikael Johansson (S) berättar att de jobbar hårt med att minska budgeten just nu, och att det inte finns något beslut angående terapins framtid.

– Det som är säkert är att den kommer att upphöra i sin nuvarande form. Den kommer att finnas kvar på något sätt, vi vet bara inte hur ännu, säger han.

När kan de boende, personal och anhöriga vänta sig ett besked angående terapins framtid?

– Det kommer att tas fram alternativa förslag under hösten, men det är svårt att säga när arbetet blir klart, säger Mikael Johansson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.