För tio år sedan slängde den då 11-åriga Alva Lager ut en flaskpost i vattnet hemma i Karlskoga. Under helgens älvstädning återfanns flaskposten och Alva fick återse den. Hör henne berätta om vad hon skrev. Foto: SVT

Tio år gammal flaskpost återfunnen

Publicerad

För tio år sedan slängde den då 11-åriga Alva Lager ut en flaskpost i vattnet hemma i Karlskoga. Under helgens älvstädning återfanns flaskposten och Alva fick återse den.

– Först när älvstädarna hörde av sig trodde jag att de ville shejma mig för att jag slängt i en plastflaska, skrattar Alva som idag är 21 år och pluggar på universitetet i Karlstad.

I flaskan hade Alva skrivit ett brev till sin kanin och två brev till sin farfar som dog två månader innan hon föddes. I brevet skrev hon bland annat: ”Lever du eller inte? Om du finns kvar så undrar jag om du har familj. Om du är död, så önskar jag att du har det roligt på regnbågsbron.”

– Åh, jag var så dramatisk, men visst måste jag ändå medge att det var lite gulligt skrivet, konstaterar Alva.

Se henne berätta i klippet!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer