Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dagen efter en kvinna i sextioårsåldern hittades död vid golfbanan fortsätter polisen med sin utredning. Foto: Filip Jemtelius

Torsby: Mordutredning fortsätter – ”finns oklara omständigheter”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter en kvinna i sextioårsåldern hittades död vid golfbanan fortsätter polisen med sin utredning.

– Det finns oklara omständigheter kring våldet som kvinnan blivit utsatt för, säger Sophia Jiglind, polisens presstalesperson.

Under söndagen kunde inte polisen ge särskilt mycket information kring det misstänkta mordet. På måndagen klarnade vissa detaljer – men långt ifrån alla. Klart är att kvinnan inte är hemmahörande i Torsby och att obduktion kommer att ske på onsdag den 27 mars. Det finns heller inte någon misstänkt gärningsman.

Kvinnan kommer att obduceras på onsdag och polisen hoppas att det ger dem svar för att gå vidare med sin utredning.

– Den kommer vägleda oss och ge ett svar vad som orsakat hennes död, säger Sophia Jiglind.

Se mer i klippet ovan.

Polisen har fått flera tips

På söndagen vädjade polisen om att allmänheten skulle tipsa via 114 14 om man gjort iakttagelser i området kring golfbanan i Torsby från fredag kväll till söndag morgon

– Vi har fått in en del tips vid sidan av övrig informationsinhämtning.

Något eventuellt motiv till det misstänkta mordet kan inte polisen gå in på i dagsläget. Inte heller anledningar till varför kvinnan befann sig på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.