Ledamöterna har nu möjlighet att vara med på plats på fullmäktigemötet i Torsby på måndag när nästa möte hålls. Foto: SVT

Torsbys kommunledning backar om fysiska fullmäktigemöten

Publicerad

Nu backar kommunledningen i Torsby. Ledamöterna har nu möjlighet att vara med på plats på fullmäktigemötet på måndag när nästa möte hålls.

– Vi inväntar dombeslutet från förvaltningsrätten och då ger vi möjligheten att vara med fysiskt och digitalt, säger Zenita Bäck (S), ordförande i kommunfullmäktige

Tidigare har kommunledningen beslutat att möten ska hållas digitalt med enbart presidium och sekreterare på plats. Nu hålls mötet i Frykenskolans aula.

Digitala möten i alla länets kommuner

Alla länets kommuner har digitala möten men i Torsby har det blivit strid.

Coronaviruset i Värmland

– Personligen tycker jag att man har ett ansvar som förtroendevald. Det pågår en pandemi och vi har ett ansvar mot våra medborgare. Jag har det i alla fall. Jag förstår inte varför det blivit så här, säger Zenita Bäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet